20 листопада учні училища разом із педагогами Черевко Н.В. і Атаманюк Т.Я. відвідали XVІІ Міжнародний промисловий форум-захід, який проходив у Києві.

Форум з 2005 року входить до переліку провідних світових промислових виставок, офіційно сертифікованих та визнаних Всесвітньою асоціацією виставкової індустрії (UFI) і рік за роком залишається найбільшою в Україні виставковою подією машинобудівної тематики. Захід проходив на території Міжнародного виставкового центру.

В рамках форуму викладачі та учні спілкувались з представниками провідних підприємств вітчизняного машинобудівного комплексу, які охоче демонстрували роботу свого обладнання та пристроїв. Вразила бездоганна якість та різноманітність вимірювального та металорізального інструменту.

Величезний інтерес викликала експозиція АТ «МОТОР СІЧ» (м. Запоріжжя), на якій було представлено обладнання Лубенського верстатобудівного заводу, у тому числі, новітні розробки: чотирьохкоординатний обробний центр моделі МС617 5 Sin840, верстат внутрішньошліфувальний особливо високої точності моделі МС3225, токарний напівавтомат з ЧПУ і автоматичною зміною інструменту і магазином на супорті моделі МС112 А WL4T.

Неабияку зацікавленість учнів викликали робототехнічні комплекси. Важко було відвести погляд від робота-маніпулятора, який впевнено, послідовно і граційно описує траєкторію, виконуючи виробничу задачу, або просто грає у шахи пересуваючи фігурки по ігровій дошці. Цікаво також було спілкуватись і з інтелектуалом-роботом, який піднімає настрій дотепними жартами та пропонує зробити фото на пам'ять.

Відвідування виставок такого рівня дає можливість не лише ознайомитись з інноваційними промисловими розробками, але і значно розширює кругозір учнів, сприяє культурному вихованню та мотивує до подальшого навчання.

'Відвідування

'Відвідування